Merhabalar sevgili dostlar,
Bugün sizlere nefis bir Kestaneli Pilav tarifim var. Kestaneli Pilav kış aylarında sofralara yakışan en lezzetli pilavlardan bence. Hazır kışın kestane bol iken yapmanızı tavsiye ederim, lezzetine bayılacaksınız. Sizlere tavsiyem kestane pişirip kabuklarını soyup atın buzluğunuza. Canınız istediği zaman çıkarıp bu nefis Kestaneli pilavı hazırlayabilirsiniz. Kestane nasıl temizlenir? Tavada Kestane Kebap tarifimi izleyerek kolayca kestanelerinizi pişirip, soyabilirsiniz.
Kestaneli Pilav
Kestaneli Pilav yapımı eğer hazırda pişirilip temizlenmiş kestaneniz varsa çok kolay. Hazırlaması sadece 10 dakika sürer. Pilavıma eklediğim havuçları ben ayrı bir tava da soteleyerek sonradan ekledim. Hem canlı turuncu rengini kaybetsin istemedim, hem de pilava rengini vermesini istemedim. Ama siz isterseniz çam fıstıkları, soğan ve havucu aynı an da ekleyip kavurabilirsiniz, tabi bu şekilde daha pratik olur.
- 2 su bardağı Pirinç ((200 ml bardak ölçüsüdür))
- 200 gr Kestane ((Pişirilip kabukları soyulmuş))
- 1 adet Soğan
- 2 yemek kaşığı Çam fıstığı
- 2 adet Havuç
- 1 yemek kaşığı Tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı Sıvıyağ
- 2,5 çay kaşığı Tuz
- 1 silme çay kaşığı Yeni bahar
- 1 su bardağı Tavuk suyu veya tavuk bulyon
- 2 su bardağı Sıcak su ((200 ml su bardağı ölçüsüdür))
-
Pirinci duru suyu çıkıncaya kadar ılık su ile yıkayıp süzelim. Havuçları ve soğanı küçük küp şeklinde doğrayalım.
-
Tencereye yağları koyup eritelim. Soğanı, havucu ve çam fıstığını ekleyip, hafif kavuralım. Kestaneleri ekleyip hep beraber soğanların ve fıstıkların dış yüzeyleri kızarıncaya kadar kavurmaya devam edelim.
-
Pirinci ekleyip 2-3 dakika orta ateşte pirinçler şeffaflaşana kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
-
Tavuk suyunu, sıcak suyu, tuzu ve yeni baharı ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım. Kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirelim.
-
Pilavın üzerine bir kağıt mutfak havlusu serip, kapağı kapatalım. 15 dakika bu şekilde dinlendirdikten sonra, pilavı karıştırıp sıcak servis yapalım.